Sunday, August 4, 2013

Kökstjänst

Den som hälsar på oss när bebis anlänt kommer gå härifrån kolhydratstinn. Nu har cheetahn å jag bakat så att frysen är fylld till bredden. Det betyder förvisso inte jättemycket med tanke på att frysen är väldigt liten å även ska rymma lunchlådor för framtida bruk. Funderar nu på vilka kakor som håller sig i kylen å ändå är goda att servera sisådär ett par-tre veckor framöver. Ogillar starkt smaken av kylskåp som kan sätta sig i småkakor som förvaras kallt för länge.

Vi jobbar samtidigt på projekt "sänka ambitionsnivån" som innebär att laga enklare middagsmat i större mängder så att det a) tar mindre tid och b) räcker till ovan nämnda lunchlådor. Den senaste veckan har jag bidragit med en gammal pajklassiker, improviserad gazpacho, laxburgare på rostbröd med mangosalsa å fiskpinnar med mos. Och så fick jag den mindre begåvade idén att göra nåt som kallas "afrikansk gryta". Superstark, varm gryta som hade gjort sig på hösten men knappast mitt i sommaren. Solrosen slängde receptet å lovade kunna improvisera fram en bättre variant i höst. God å enkel sommarmat gör sig dessvärre sämre än grytor å liknande för frys å mikro. Nån som har tips?

2 comments:

  1. Laxtärningar på påse! Var så himlans gott och lätt att bara steka i smör och limesaft, och sedan blanda med pasta (eller ris), ärtor och feta.

    ReplyDelete