Sunday, August 18, 2013

Tvåans lott i livet - på gott å ont

- Sova med bajsblöja. Vem väcker en sovande bebis? Bättre utnyttja tiden till en dusch/vila/äta/whatever.

- Ropa rätt länge innan nån lyfter upp en. Det stärker väl lungorna eller nåt. Vi hade en middag att laga. En tvååring som kissade på pottan. Å telefonen ringde ju.

- Bli ivägdragen i vagnen till en förskola full av barn (med potentiellt livsfarliga virus fast jag tänker att det är sommar å inte så farligt nu) som flockas kring vagnen. Storasyster ville ju "föllä bebisen"å stå på plattan på vagnen. Så solrosen drog iväg ensam dit dag fyra med båda barn medan jag stannade hemma å drack kaffe å läste tidningen.

- Bli pussad/kramad/väckt i tid å otid. Lillebror får liksom hänga med i storasysters svängar. Å vice versa emellanåt förstås. Vi hinner inte vara riktigt lika nazi med storasysters rutiner, matpreferenser etc.

- Få somna på sidan tätt intill tutten. Sam visade sig vara en hejare på att amma. Hugger som en målinriktad kobra, får snabbt å bra grepp. Redan andra natten på BB fick vi till liggamning. Så vi maxar alla inblandades nattsömn med att flytta honom från sida till sida för att byta blöja, äta å somna om. OBS att han ligger i sin spjälsäng utan gavel fäst mot vår säng på ena sidan, vi har luftigt runt honom utan täcke å att jag rullar honom till ryggläge när han släppt taget.

- Få en tutte i munnen så fort en knystar. Jag är ofantligt mycket bättre på att gilla läget å bara ta det lugnt å amma än jag var med Edith. 15 gånger, 20 gånger per dag, äsch, det varar inte för evigt. Om jag ska sikta på ett halvår som mål är det ju "bara" 24 av 25 veckor kvar nu dessutom. Har hittills också  lyckats sova minst ett dagpass om dan när bebisen sover utan att bli stressad av att jag "borde" göra annat.

4 comments:

 1. Låter bra. :-) (Och jag hade nog kunnat skriva det här själv för ett halvår sen.)

  ReplyDelete
 2. Hahaha, "nickarigenkännande". Du ska nog snart bli varse; lillebror kommer lära sig hur man tar plats ;)
  Kram MarieE

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det betvivlar jag inte...han har redan visat prov på ordentlig lungkapacitet när maten inte serveras tillräckligt snabbt... Å han kommer ju kunna se å lära av storasyster...

   Delete