Friday, August 23, 2013

Templet

Med risk för att låta pretto. Kroppen alltså. Så fantastisk den är. Så mycket jag vill ta hand om den.

15 kg upp den här graviditeten. En del rygg- å höftont på slutet. Superduperont i ärret efter förlossningen. Helt stillaliggande brände å bultade det så att jag inte kunde vända mig de första nätterna. Fick morfin som inte ens det tog bort all smärta. Hade jätteont i ryggen de första nätterna hemma när jag skulle ligga å amma. Räknade hela tiden timmarna tills jag skulle få ta nästa dos alvedon-voltaren.

Å så vände det. Efter fyra dagar släppte det värsta i ärret. Efter tio dagar klarar jag mig utmärkt på enbart alvedon. Ryggontet kommer å går men kan nog mest förklaras av att mejerifabriken gått från grossessens E-kupa till den osannolika 70H i storlek. Jag ammar å ammar å tänker tacksamt att det är fantastiskt att kunna ge sin bebis mat. 12 dagar efter Sams entré är 8 gravidkilon borta. Mindre än hälften kvar alltså.

Magen fick sig lite lila bristningar, en utåtnavel å ett par nya röda födelsemärken den här omgången, det ska inte förnekas. So? Jag fick en bebis! Å förra gången åkte den här kroppen tjejvasan med platt mage ett år efter bebisankomsten så det finns hopp om att komma i form även denna gång. Kroppen, you can do it!

4 comments:

 1. Wow! Din kropp måste vara ämnad för det där. Här sitter jag ett år senare och kommer inte ens i mina gamla byxor. Inte ens tjockis-jeansen liksom. Magen verkar vara här för att stanna. Men förutom det: fattar inte hur bra min kropp är. Så jävla stolt. Graviditeten från helvetet, livmoderinfektion, blodpropp. Och nu mår kroppen bättre än innan. Bättre värden, mindre ont, mensvärk som försvann. Och lite sånt. Min kropp är mitt tempel, trots att den är fulare.

  Anna Granström.

  ReplyDelete
 2. Förresten, för mig försvann oxå 8 kg direkt, men det är väl liksom bebisen, vattnet, blodet, moderkakan...? Tänkte att typ 10kg är sånt och resten lite extra fett. (Jag gick upp ca 13-14kg totalt). Kanske har jag fel?

  Anna Granström.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja min kropp var tydligen helt ok med att vara gravid...däremot själva barnafödandet har den ju inte varit så värst bra på... Coolt f ö att även du kan känna tempelkänslan trots alla jobbigheter du fått utstå. Jag gastade rätt högt om blodförtunnande (med din blodpropp i minnet) efter mitt snitt...men tror faktiskt inte jag fick det. Var snabbt uppe på fötterna som tur var.

   Tror f ö också att det är typ 8 kg bebis mm så det är såklart ingen superbedrift. Men skönt att känna känslan av hälften borta. Senast fick jag dras med 5 extrakilon rätt länge tills jag orkade LCHF-a å skidträna.

   Delete
 3. Jag tror att det är tack vare alla komplikationer och skit som jag känner att kroppen är mitt tempel nu. Shit vad den varit med om, överlevt och kommit tillbaka ifrån. Lite tjock, men ändå. Frisk. Friskare än innan jag blev gravid. Jävligt skönt att bli av med 8kg direkt. Inte mycket kvar!

  Anna Granström.

  ReplyDelete