Thursday, March 22, 2007

I sommar äter vi bara Siaglass, devilwomen!

Det är inte när GB lanserar girlieglassen med sminkpinne som jag blir förvånad eller upprörd. Visst, klart att jag tycker att det hade varit betydligt bättre om de lät bli eller åtminstone satte glitterpinnen på en grön bilglass i stället, men jag fattar att GBs marknadsföringsavdelning har gjort ett bra drag. Precis som en mamma krasst kommenterar på Sydsvenskans diskussionsforum kommer girlie att bli sommarens favorit i många familjer. GB kommer bli rikare och rikare och de ensamstående mammorna allt fattigare när kidsen (likt mig själv för ett antal år sedan) ligger på kioskernas golv och skriker sommarlovet igenom tills de får den rosa glassen och inte nån sketen vaniljpinne.

Jag vet att jag borde vara härdad av livet, erfarenheten att läsa på familjeforumet, diskussioner etc. Men vad som gör mig matt, matt matt är kommentarer som den här:

"Jag vet inte när det gäller andra men jag VILL att pojkar o flickor ska vara olika. Det är därför vi attraheras av andra könet, för att dom är olika oss killar, samma gäller för tjejer. Framför allt tycker jag om hallonglass och kommer att köpa den oavsett, dock kommer jag att låta bli sminket jag är ju trots allt en kille..."

Var fan ska vi börja? Vi tar det från början:

Det var en gång en social konstruktion...

(http://sydsvenskan.se/ekonomi/article226044.ece)

7 comments:

 1. jag undrar jag ju mest vad det är för smink.. mitt börjar ta slut.. hehe

  nej ärligt talat. jag blir förbannad! jävligt förbannad. (för omväxlings skull)

  ReplyDelete
 2. Äh, skit i honom. Det finns inget mer ointressant än underintelligenta människor.

  ReplyDelete
 3. Det är klart att det är ointressant, Pascal. Men vad gör vi när människor som resonerar så sitter på en massa makt i vårt land?

  ReplyDelete
 4. varför kan jag inte lämna hormeddelanden?

  ReplyDelete
 5. Ja du Kristina, jag vet inte. Jag har själv ställt mig den frågan många gånger fast då änkte jag på personer som var underintelligenta och kristna på samma gång.

  De enda insikterna jag kom till var: tjäna mer pengar än dom, få mer makt än dom, marginallisera dom.

  Har ni några andra slutsatser att dela med er av?

  ReplyDelete
 6. läste också hans inlägg, men jag måste hålla mig undan från sådana saker för jag blir bara otroligt upprörd... för övrigt kan jag tipsa om att istället för sia köra ben & jerry's glass i sommar; rättvisemärkt!

  ReplyDelete
 7. hehe, snygg lobbying för rättvisemärkt.. men ska nog kunna få i mig lite PK-glass mellan varven av den smarriga girlieglassen vill säga ;-)

  ReplyDelete