Sunday, April 8, 2012

Vår nya kompis i köket

Har letat efter en ny matberedarskål i reservdelsbutiker i hela världen. Utan resultat. Tillverkas inte längre. Hittade en finsk kvinna som för några år sedan ville sälja sina överblivna delar från samma maskin men lyckades inte hitta aktuella kontaktuppgifter. 

Så då gav vi upp. Å satte i gång efterforskningsarbetet för att kunna inskaffa en ny maskin med alla de funktioner vi behöver: degmaskin, matberedare, mixer. Solrosen ville även ha köttkvarn men jag utlovade honom att fritt få disponera hushållskontot för inköp av korvar å specialmald färs i Hötorgshallen så då kunde vi rucka på den punkten. 

Braun K3000 heter vår nya kompis i köket. Cheetahn hjälpte till att packa upp. Den gamla maskinen packade vi sen ner i lådan för att frakta till nåt slags återvinning. Sjunde maj är tydligen nästa gång vi kan lämna den till stans återvinningsbussar...å därefter tredje september. Eller typ hyra bil å åka till nåt ställe utanför stan. Inte konstigt att folk slänger saker i hushållssoporna.

3 comments:

 1. Vad det är surt att man ska behöva köpa nytt bara för att det inte finns reservdelar, och att det ska vara så jäkla svårt att återvinna saker här i stan.

  Men bra att maskinen verkar så bra, berätta gärna om du är nöjd om en månad också.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja jag har köpt en reservdel till gamla maskinen tidigare men nu hade de slutat tillverkas tydligen. Trist. Å framför allt dumt att delar inte görs mer standardiserade.

   Delete
 2. Du har blivit taggad: http://amningshysteri.blogspot.se/2012/04/hahaha-kedjebrev.html

  ReplyDelete