Wednesday, September 5, 2012

KIPs tisdagslista

Det går dåligt nu, kompisar, dåligt.

Det är så mycket småutgifter hela tiden att jag blir knäpp. Igår shoppade jag: trepack strumpor till cheetahn på PoP för 99 kr. Det är mer än jag lägger på strumpor till mig själv i vanliga fall. Men se PoP har gjort det möjligt att märka strumporna med penna inuti på en genialisk liten yta där det går att skriva i skaftet. Å PoPs strumpor sitter faktiskt kvar på foten. Först råkade jag ta ett par randiga strumpor för att de var fina. De kostade 99 kr. För ett par alltså. Nåt slags avancerad ylle typ. Tack men nej tack. Tre för 99 är vad jag kan sträcka mig till. Tyvärr fanns det inga realådor att rota i efter förra säsongens. I fortsättningen kommer cheetahn få reastrumpor eller begagnade. Sådeså.
Sen det här med funktionskläder alltså. Fula är de. Men praktiska. Cheetahn fick PoP-jacka från tradera. Hejdå 150 spänn. Å byxor från ica maxi för jag hade reklamerat nåt å fått en värdecheck där så de blev i alla fall gratis. Å så nya tröjor å byxor från tradera för nån hundring. Dyr i drift den där cheetahn.
Ny snuttekossa skulle hon också ha. För det är helt omöjligt att komma ihåg att ta med till å från förskolan varje dag. Nu har vi en hemma å en där. 140 spänn hejdå.
Å nya dl-mått för det glömde jag på ikea när vi var där. Ett är spårlöst försvunnet. Ett är trasigt. Så vi har bara ett som hela tiden är i disken. Nu har vi två nya också. 60 spänn hejdå.
Å sen våra dyra matvanor alltså. När jag var student åt jag för 1000-1500 i månaden. Vi har börjat försöka hålla koll på utgifterna. Å kan konstatera att vi på 8 dagar spenderat 4000 kr på ica. För två vuxna å en liten cheetah. Absurt. Nu ska jag äta rotfrukter i ugn resten av månaden. Tur att jag tycker om det (särskilt med chèvrekräm eller fetaost till). Jag vägrar äta mat som jag inte gillar.
Å så tror jag att vår barnvagn har gått sönder för det känns som att den lutar å drar åt höger. Blir säkert nån dyr service på den.

Det där deppigt att hålla koll på var pengarna tar vägen. Det gör mig irriterad.

Å nej, det är inte det minsta synd om oss. Vi har det bra. Vi har bara ålagt oss ett digert sparpaket.

Annat jag är jävligt förbannad över är uttalanden i en rapport jag fick på jobbet:

"När du är i Tyskland, när dom står på rad framför dig, ja, men då är det bara en bit kött då är det inte någons mamma eller dotter eller syster."

"har man en partner som har en bra sexuell drift och som du attraheras av, jag lovar dig, en man som är sexuellt attraherad av sin flickvän eller sin kvinna kan inte få stånd på en annan tjej"

"om det nu är ett jobb att vara på en klubb och sälja sällskap, så är det ett jobb som går ut på att bli sexuellt trakasserad. Dom sakerna som ingår i arbetsuppgifterna där skulle leda till fängelse på andra ställen."

6 comments:

 1. Återigen känner jag igen mig! Har faktiskt två trepack från pop i väskan... Var tidigare förutseende och köpte på rean, men sen försvann framförhållningen plötsligt när hon hade samma storlek länge. Ska ta tillbaka den! Och alla saker som behövs till förskolan och höst/vinter, vilka utgifter! Även om vi nästa bara köper begagnat så blir det ju rätt mycket sammanlagt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Japp, galet mkt utgifter. Men tur det finns så mkt bra på tradera. Konstaterade idag att E var klädd enbart i traderakläder...utom just strumporna!

   Delete
 2. Nej, ingen dyr service! Lämna in den snabbt, ofta 2 års garanti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Just det! Har kollat upp idag. Ett års garanti tyvärr. Men mailade dem iaf (köpte vagnen på kopbarnvagn.se) å frågade. De kanske kan rekommendera var jag ska lämna in iaf. Har du nåt tips annars? För nån service måste ske. Har tagit av alla hjul idag å satt på igen. Men den drar helt klart åt höger...mkt skumt.

   Delete
 3. Jag kan lösa strumpproblematiken åt dig (delvis). Lindex har också namnruta i sina strumpor (3-pack) och betydligt billigare. Nackdelen är att man får leva med att de är sorterade i varianter med blått och grönt med bilar, rosa rött och lila med hjärtan... /Hanna i Ldkp där det inte finns någon pop affär

  ReplyDelete
  Replies
  1. Åh så bra. Där blir det nästa gång. Ett paket av varje om de nu vägrar att mixa eller göra mer neutrala srtumpor.
   Lite synd om Ldkpg dock att ni inte har nån PoP för det finns ju himla mycket fint där...men finns ju på nätet å inte minst Tradera för begagnat!

   Delete