Nu planerar vi veckans mat på söndagarna.
Så här såg förra veckan ut:
Måndag - Karibisk kyckling med sötpotatis (buffe)
Tisdag - Färsbiffar med blomkålsmos (buffé)
Onsdag - Rostad grönsakssoppa med vitlökscreme (buffe)
Torsdag - Citrusfräsch kycklingpasta (buffe)
Fredag - oxfilé med sallad, ostbricka.
Lördag - köttfärssås med spagetti
Söndag - svampsoppa med baguette
Den här veckan äter vi:
Måndag - kalventrecote med salvia, madeirasås och vildris (från halvåttahosmigkokboken)
Tisdag - piri-pirikyckling med potatis-fetaoststomp
Onsdag - rostad paprikapasta
Torsdag - torskrygg med pressad potatis, pepparrot å smält smör
Fredag - jag äter ute, solrosen hemma å väljer själv nåt
Helgen - oklart men nåt med renskav å ankbröst för de finns i frysen.
Nästa vecka måste vi äta billigare. Så är det.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Exklusiva matvanor. Men jag förstår. Jag har börjat bli likadan. Fast vi har anammat det tyska "abendbrot" till middag ett par gånger i veckan. Vilket både håller ned kostnaderna men också tiden vid spisen. Dvs goda mackor, frukt och yogurt. Himla bra grej för oss som aldrig kan komma överrens om middag.
ReplyDeleteJa fasligt exklusiva. Det måste det bli ändring på om vi inte ska lägga alla pengar på mat. Mina föräldrar jobbar "kvällsmat" med just mackor men jag har lite svårt för det där med så mycket bröd. Å så blir jag ofta sugen på massa sötsaker på kvällen om jag inte ätit ordentlig middag. Men det är helt klart ett bra alternativ då å då!
DeleteVad kul att se och inspireras lite!
ReplyDeleteJa jag tänkte på din önskan lite när jag skrev. Vi har ju en del kött å kyckling men sopporna å paprikapastan kan jag varmt rekommendera. Å torsken förstås som är en av våra favoriter. F ö borde du testa att göra piri-pirikycklingen utan kyckling. Ta i quorn eller bara massa goda grönsaker.
Delete