Wednesday, March 21, 2012

Har du inte heller rumsvarmt smör redo?

Om det står att du ska använda mjukt smör i ett recept å du inte har nåt, gör då så här. Klä på dig själv. Klä på din ettåring. Bär ettåringen de max 500 m till shellmacken. Hämta å betala smör medan ettåringen river ner halstabletter å chokladkakor som om det inte fanns nån morgondag. Släpa ut ettåringen fastän den vill gå själv å bär den bort till trottoaren bortom alla tankande bilar. Stå där i korsningen å frys i snålblåsten med smöret i fickan medan ettåringen inte kan slita sig från ett fönster i lagom ettåringshöjd. Bär till slut den trilskande ettåringen över övergångsstället. Låt ettåringen promenera hem i sin takt - inkluderat det märkliga beteendet att känna på å smaka på diverse husfasader mot vilka det sannolikt har kissats en hel del i sina dar. När ni väl når hemmet igen kommer ettåringen bli så arg för att ni ska gå in att den måste bäras å släpas in under högljudda protester. Men smöret är lagom mjukt att baka småkakor med när ni väl fått av er kläderna.

2 comments:

  1. Hoho vilket bra tips, det ska jag komma ihåg mot slutet av året när Edvin är lite större och jag behöver baka kakor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Edvin å Edith kan tävla i ett lopp nästa vår. Vem hinner först hem med smöret på Kungsholmen? Edvin får försprång för att han är yngre förstås. Får räkna ut nåt rimligt.

      Delete